sâmbătă, 25 iulie 2015

M-rea Paltin Petru-Vodă își serbează hramul Sf. Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon

Luni, 27 iulie 2015, Mănăstirea Paltin Petru-Vodă își sărbătorește hramul paraclisului, prin prăznuirea ocrotitorului său, Sf. Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

Părintele Justin Pârvu, ctitorul acestei sfinte mănăstiri, a stabilit hramul primului paraclis ce deservea bolnița de bolnavi din cadrul mănăstirii Petru Vodă, pentru ca Sfântul Tămăduitor și Doctor fără de arginți, Pantelimon, să fie ocrotire, vindecare trupească și sufletească celor ce vor viețui în acest sfânt locaș, spre slava lui Dumnezeu și slujirea aproapelui.

Pe această cale avem bucuria de a vă invita să participaţi împreună cu noi la slujba de prăznuire a Sf. Mare Mucenic şi tămăduitor Pantelimon.

Slujba va fi oficiată de către Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care va fi prezent la mănăstirea Paltin, luni, 27 iulie.

Începuturile acestei mănăstiri se regăsesc undeva în jurul anului 2000, când părintele Justin Pârvu, duhovnicul mult căutat de la Mănăstirea Petru – Vodă, îşi arătă dorinţa de a înfiinţa un aşezământ social – filantropic pentru românii nevoiaşi. Iniţial nu s-a urmărit ridicarea unui aşezământ monahal de mare amploare, părintele Justin Pârvu dorind a amenaja un loc simplu, unde cei nevoiaşi să fie mângâiaţi întru neputinţele lor: oameni sărmani, bolnavi, bătrâni şi copii neajutoraţi pentru care societatea nu a găsit loc, timp sau resurse.

Pentru început, în anul 1999, părintele Justin a amenajat un mic azil, o mică bolniţă, unde să poată vieţui câteva maici bătrâne, bolnave, puţin mai jos, la 3 km. distanţă de Mănăstirea Petru – Vodă. În timp, aici s-au retras şi unele maici cu instruire corespunzătoare: maici cu studii superioare în medicină generală, stomatologie, asistenţă socială şi în pedagogie. Pe lângă un corp smerit de chilii, locul s-a îmbogăţit cu un laborator destinat preparării plantelor medicinale şi cu un paraclis închinat Sf. M. Mc. Pantelimon pentru săvârşirea sfintelor slujbe.
În timp, bolnița s-a transformat într-un azil mai mare de bolnavi, ce adăpostește 40 de bătrâne, lucrările filantropice fiind asigurate și deservite de maicile din mănăstire.

Pentru rugăciunile Sf. Mare Mc. și Tămăduitor Pantelimon, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!


Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu