luni, 26 ianuarie 2015

Avem alternativa la cardul de sănătate: adeverinţa de asigurat, valabilă 3 luni

De la 1 februarie vom începe să folosim cardul naţional de sănătate la medic. Sistemul cardului va funcţiona, în paralel, cu cel actual al consultaţiei pe bază de adeverinţă de asigurat, până la 31 martie. Din 1 aprilie, cardul va deveni obligatoriu la medic, drept care vom primi servicii decontate de CAS doar în baza acestui document electronic. 

Asiguraţii care însă refuză cardul vor primi, de la 1 aprilie, servicii decontate în baza adeverinţei de asigurat, eliberată de CAS, se arată într-un proiect de HG făcut public astăzi. Peste 13 milioane de români vor avea carduri naţionale de sănătate.
Asiguraţii care refuză cardul vor primi în continuare servicii decontate de CAS pe bază de adeverinţă de asigurat

Asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase, primirea cardului naţional vor dovedi calitatea de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat care are valabilitate de trei luni, eliberată la solicitarea asiguratului de Casa de Asigurări de Sănătate la care este luat în evidenţă, se arată la alineatul 5 al articolului 2 din HG care modifică HG nr. 900 din 2012.

Asiguraţii care refuză cardul naţional de sănătate vor depune, în acest sens, o declaraţie pe proprie răspundere la Casa de Asigurări de Sănătate la care sunt luaţi în evidenţă, însoţită de cardul naţional, în cazul în care le-a fost distribuit.


Introdu e-mailul pentru abonare:

6 comentarii:

  1. Mă bucur. Doamne ajută!

    OFF TOPIC

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/01/26/frati-romani-sa-nu-uitam-manifestarea-pasnica-antiecumenista-de-pe-dealul-patriarhiei-romane-din-25-ianuarie-2015/

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă este adevărat este într-adevăr o veste bună. Pentru că dorim stoparea actelor biometrice și a dosarului electronic… Nu e nicio isterie a cipurilor și ecumenismului, cum ne zugrăvesc unii… Mulți sfinți au mărturisit împotriva ecumenismului și mai recent împotriva cipurilor de urmărire (RFID)…

    RăspundețiȘtergere
  3. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/01/26/frati-romani-sa-nu-uitam-manifestarea-pasnica-antiecumenista-de-pe-dealul-patriarhiei-romane-din-25-ianuarie-2015/

    RăspundețiȘtergere
  4. NU ESTE CHIAR O VICTORIE PRECUM PARE.

    DOAR CÂTEVA ÎNTREBĂRI LEGITIME:

    1 – Dar dacă Casa de Asigurări de Sănătate nu eliberează unora ADEVERINȚA DE ASIGURAT sau întârzie nejustificat sau nepermis de mult?

    2 – Din moment ce este valabilă doar trei luni, înseamnă că va fi ușor pentru toți să facă acest lucru? (mulți bătrâni și bolnavi vor fi puși pe drumuri…)

    3 – Dacă neglijezi să te duci să iei o dată la trei luni adeverința, și se întâmplă un caz de forță majoră (internare etc), ce se întâmplă?

    Noi, cei din Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei am solicitat altceva: menținerea în paralel a sistemului actual (adeverință de salariat de la angajator, carnet de șomer, cupon de pensie, adeverință de elev sau student, dovada plății CAS-ului de către liberprofesioniști).

    RăspundețiȘtergere
  5. Am castigat o BATALIE dar nu si RAZBOIUL. La ora actuala sunt foarte multi ROMANI fara un loc de munca si chiar ne luati in sprijin de catre alt asigurat(sot/sotie) cazul meu. Plus de asta nu stim situatia celor aflati in DETENTIE. Asa ca, sa nu jutecam cu JUMATATE DE MASURA si sa ne imbatam cu apa rece. LUPTA CU SISTEMUL MERGE MAI DEPARTE. DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  6. FOARTE IMPORTANT!

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/01/27/frati-romani-trimiteti-la-adresa-propunerims-ro-solicitarea-ca-alternativa-la-cardul-electronic-de-sanatate-sa-fie-inclusa-si-in-ordonanta-pentru-modificarea-si-completarea-legii-nr-95-din-2006-priv/

    RăspundețiȘtergere