duminică, 17 februarie 2013

Părintele Amfilohie Brânză: "De Hristos nu te apropii oricum"

Iubirea aceasta pentru ţară, pentru ideal, cu pomeniri, cu rugăciune toată noaptea, în vedere şi ascuns, martirajul acesta la care de bunăvoie s-au dat ei (n.r. mucenicii din inchisorile comuniste) este o forţă recreatoare. Aici se pune temelie ţării, aici nu poate să piară România niciodată. În planul lumii ce era Hristos? Un desfigurat, tăiat bucăţi, dar ce a fost înaintea Lui Dumnezeu? Mielul fără de prihană care a ridicat păcatele omenirii. E nevoie să fim consecvenţi, ca Mântuitorul, ca Apostolii, ca martirii.

 Mă iertaţi că o spun, nu o spun cu răutate, dar e nevoie să intrăm şi într-o ţinută şi într-o demnitate de viaţă, de Hristos nu te apropii oricum şi nici El nu se bagă. Iubeşte toţi necăjiţii, dar nu s-a băgat chiar în crâşmă după ei. Căutaţi să mai fim şi noi după Hristos, după linia Bisericii, avem nevoie să fim mai uniţi. Veriga aceea pe care n-o poate distruge dracu şi toate structurile europene este acest tip de jertfă senină pentru Hristos, în crezul nostru din care să nu ne mişte nimeni. Amin!

Fragment din predica sustinuta de Parintele Amfilohie Branza la praznuirea Sfantului Valeriu Gafencu - Targu Ocna, 16 februarie 2013

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu