vineri, 30 noiembrie 2012

Părintele Amfilohie Brânză: "În necazuri şi ispite te vezi ce eşti cu adevărat"

Adevărul nu piere. Noi, această rezistenţă la rău o avem prin prezenţa lui Hristos în noi. Trăieşte tu creştineşte şi o să vezi cum se transformă neamuri şi generaţii. Un Simion Mehedinţi, un Petre Ţuţea, Mihai, Ştefan, Neagoe - astea nu-s porecle, sunt viteji români. Noi avem istorie scrisă cu sânge. Adevărul e de neoprit. Au pus acolo piatră, pază, puteau să pună beton armat, că tot Învia Hristos. Nu există oprelişti la aşa ceva.

Dumnezeu nu-şi părăseşte oamenii Săi. Ortodoxia e plină de frumuseţe, de roadă, de bucurie. Nu te aştepta ca toată lumea să vină după noi, ci te aşteaptă să te răstignească, iar asta este o cinste pentru noi, ca să nu ne pierdem noi drumul, căci în necazuri şi ispite te vezi ce eşti cu adevărat.

Să-l trăim pe Hristos autentic. Tu un pas dacă faci, Dumnezeu face 100 înspre tine şi vei vedea că nu-I mut, cum suntem noi astăzi.

Fragment din cuvântul Părintelui Amfilohie Brânză ce poate fi ascultat integral aici.

Introdu e-mailul pentru abonare:

9 comentarii:

  1. Fiind la Mănăstirea Diaconești și intrând în vorbă cu un om din partea locului, acesta spuse că e supărat că a cheltuit bani ca fata lui să facă facultate și ea vrea să rămână la mănăstire. De la lume adunate și iarăși la lume date.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai adaug că tot la Diaconești pe holul din fața chiliei părintelui am văzut o femeie spunând că a venit, desigur la părintele, deoarece viața ei este în pericol.

    RăspundețiȘtergere
  3. În cărți este prezentată legătura de-a lungul timpului a oamenilor de cultură cu ortodoxia. Omul de rând însă, și eu am auzit prin viu grai, spune că știe de la strămoși că boierul era rudă cu preotul. Cam aici oscilează credința.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum nu poate fi separata economia in totalitate de politica, tot asa nu poate fi separata cultura de credinta .

      Ștergere
  4. Am auzit prin viu grai că pe Valea Trotușului ( pe care se află și pr. Amfilohie ) ar fi dorit să se stabilească atât aromânii cât și maghiarii, aceștia din urmă având câștig de cauză. Concluziile le puteți trage singuri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am fost si eu in Sfantul Munte, dar accesul facil nu mai impune respectul de alta data .

    RăspundețiȘtergere
  6. A aparut, atat de multa literatura, usoara, straina, despre morala, dar eu prefer "Pustnicul si ucenicul sau" - de Ion Agarbiceanu .

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum catziva ani m auzit personal pe Pr. Amfilohie spunand la predica ca : sa nu se faca parada modei la biserica . Sunt sigur ca la fel ar spune si acum .

    RăspundețiȘtergere
  8. Diavolul merge la biserica, dar Pr. Amfilohie a spus ca : si diavolul se roaga .

    RăspundețiȘtergere