duminică, 19 septembrie 2010

Umanitar: Povestea Adelinei Avramescu

"Numele meu este Adelina Avramescu, am 23 de ani si sunt din Lugoj. Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Din cauza unui tratament gresit, sufar de Osteoporoza Cortizonica Severa si am cinci fracturi la coloana vertebrala. Durerile de oase sunt absolut ingrozitoare. Singura mea sansa de vindecare, este o operatie la coloana vertebrala, la o clinica din Viena. Operatia costa 30.000 de euro, o suma deosebit de mare pentru mine si familia mea.

Pana in 2001, eram ca oricare adolescenta: fericita, vioaie, activa, plina de sperante. Cel mai mare vis al meu era sa termin liceul si sa urmez cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Timisoara. Acum la 23 de ani, totul s-a naruit. Nici nu mai indraznesc sa sper. Soarta a fost dura cu mine, lasandu-mi viitorul in mainile celor cu suflet mare, la indurarea lor. In urma cu 8 ani, am fost diagnosticata cu o boala mai ciudata, Lupus Eritematos Sistemic. Ce parea la inceput doar rutina medicala s-a dovedit a fi mai tarziu un calvar. Am fost internata in mai multe spitale din judetul Timis. Din 2002, a inceput lupta cu destinul.
Atunci am fost cu mama la un medic specialist de la Spitalul Colentina din Bucuresti. Din nefericire, eu a trebuit sa fiu subiectul unei erori medicale. Specialistul mi-a dat un tratament mult prea puternic pentru varsta si greutatea mea. Aveam 17 ani si 45 de kg. Iar tratamentul care consta in injectii, perfuzii si altele, continea doze mult prea mari de medicamente. Intr-o luna luam aproximativ 1500 mg Medrol(Cortizon) pastile, 1500 mg Medrol (Cortizon) perfuzii si 1000 mg Ciclofosfamida perfuzii. Nici macar nu mi-au spus ca unul dintre medicamente era din categoria citostaticelor. Niciodata, pe tot parcursul terapiei, nu mi s-a spus ca voi pierde calciu si ca oasele vor fi afectate. Prin urmare, nu mi s-a prescris niciun supliment mineral s-au vitamine. Tratamentul a fost atat de puternic, ca dupa trei luni am ajuns sa nu mai pot merge. Dupa o multime de analize, am aflat ca am Osteoporoza Cortizonica Severa si 3 fracturi la coloana vertebrala. Mi-e aproape imposibil sa descriu in cuvinte suferinta ingrozitoare prin care am trecut. Cateva luni bune am fost nevoita sa stau in pat, fara sa ma pot misca. Dupa cele trei luni de tratament, mi-au aparut pe corp si o multime de vergeturi (pe sani, picioare, burta, coapse). 

Speriata i le-am aratat medicului dar acesta mi-a spus sa stau linistita caci sunt doar niste"semne" care vor disparea in cateva saptamani. Am folosit foarte multe creme impotriva vergeturilor dar nici astazi dupa 7 ani acele "semne" n-au mai disparut. Toate visele mele s-au spulberat din cauza acelui tratament gresit. Ce vina aveam eu? Dintotdeauna am fost pasionata de sport si ma vedeam urmandu-mi acest vis. Eram o persoana foarte vioaie, practicam atletism, inot, mergeam in fiecare zi cu bicicleta, iar acum sunt nevoita sa-mi petrec timpul intr-un scaun cu rotile. In schimb am primit o palma de la viata, din cauza unei erori medicale. Cine imi da inapoi toti anii de chin? Cine imi poate umple golul din inima si alina durerea? Port corset medicinal de ani de zile, fie iarna, fie vara. Pot sa merg uneori, dar obosesc foarte repede din cauza celor 6 fracturi la coloana, pe care le am astazi. E cumplit. Si mai dureros e faptul ca stiu ca am o sansa sa-mi recapat sanatatea pierduta in urma cu multi ani. Pot fi operata la coloana vertebrala, la o clinica din Viena. Numai ca sunt prea mari costurile operatiei. As avea nevoie de 30.000 de euro, suma pe care mi-e imposibil s-o obtin numai cu ajutorul familiei si a celor apropiati. Pana in prezent am reusit sa strangem aproape 14.000 de euro. Sunt disperata, pentru ca sunt tanara si pot fi inca de folos lumii. Nu vreau sa-mi traiesc viata inutil. Daca fiecare dintre voi, cei care cititi aceste randuri, ati contribui cu cate putin la vindecarea mea, va promit sa nu regretati investitia. Nu mai vreau sa plang de durere si nici sa depind de ajutorul celorlalti. Numai voi ma puteti pune din nou pe picioare.

Daca vreti sa ma ajutati sa strang banii pentru operatia salvatoare, va rog sa donati o suma cat de mica, in conturile deschise pe numele mamei mele, Avramescu Felicia, la Banca BRD-GSG, Sucursala Lugoj.

Cont in lei : RO80BRDE360SV66440233600

Cont in euro: RO72BRDE360SV59226503600

http://adelinaavramescu.wordpress.com/

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu